Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka maślane są miękkie po upieczeniu, a ich dodatkową zaletą jest błyskawiczne przygotowanie. Bez leżakowania ciasta w lodówce!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1048
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1048
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Masło i obydwa cukry utrzyj na puszystą i jasną masę. Kiedy tak się stanie dodaj jajko, proszek do pieczenia oraz mąkę. Zagnieć jednolite ciasto.
Podsyp mąką blat, a następnie rozwałkuj ciasto dosyć grubo (około 5-6 mm). Z pomocą foremek wytnij ulubione kształty. Przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 6-8 minut.