Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek z polewą czekoladowo-kawową"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Formę do pieczenia wysmaruj masłem i oprósz mąką. Migdały utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj białka i aromat migdałowy. Dokladnie wymieszaj i przelej do formy. Wyrównaj i piecz przez 45-50 minut w 160°C. Następnie wyjmij je z piekarnika i zostaw do ostygnięcia.
W tym czasie rozpuść oba rodzaje czekolady w kąpieli wodnej. Powoli wlej espresso i dokładnie wymieszaj. Udekoruj ciasto i odstaw, by polewa stężała. Ozdób migdałami.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14