Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek słoneczny"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Z rozmrożonego ciasta wytnij prostokąt o wymiarach 24 x 12 cm. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz 20 minut.
Żurawiny i mielone mig- dały przesmaż.
Wykrój wierzch z wyrośniętego ciasta, boki pozostawiając nietknięte. Środek wypełnij masą żurawinową.
Podgrzej polewę, dodając żółty barwnik spożywczy. Polej nią ciasto.
Z cukru pudru, kakao i kilku kropli wody utrzyj lukier. Wykorzystaj go razem z migdałami do dekoracji.
Czas: 60 min. 1 porcja = 280 kcal.Źródło: Kurier TV