Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek migdałowo-kajmakowy"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
85 min • Porcja 440 kcal • Koszt porcji 90 gr • Przepis na ok. 30 porcji.
Doskonały, migdałowo-kajmakowy smak Wielkanocy. Joanna Machynia z Gorlic
Ciasto kruche: wszystkie siekam i zagniatam ciasto. Wkładam na godzinę do lodówki. Rozwałkowuję na wielkość blaszki (24 x 36 cm). Piekę ok. 10 min w temp. 180°C.
Rant: masło ucieram z cukrem pudrem i wanilią. Dodaję jajka, mąkę, migdały, mieszam. Przekładam do worka cukierniczego z końcówką gwiazdką, wyciskam, robiąc ozdobny brzeg. Piekę ok. 15 min w temp. 180°C. Studzę i rozsmarowuję na środku masę kajmakową. Dekoruję.Źródło: Kobieta i życie