Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne świąteczne ciasto. Proste i szybkie w wykonaniu.Przepis ze starej książki kucharskiej. Polecam serdecznie. Smacznego
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 422
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85655
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 422
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85655
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Wszystkie bakalie posiekać. Rodzynki opłukać i osuszyć.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę połączyć z mąką i bakaliami. Białka ubić na pianę. Wszystko razem wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wafle przyciąć do rozmiaru blachy i ułożyć. Rozsmarować masę bakaliową. Piec 20 minut w temp. 160 stopni. Lukier: Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowm Udekorować owocami i lukrem