Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, ucierane ciasto z dodatkiem marchewki. Pyszne, aromatyczne, wilgotne.....
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 731
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 318
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 196
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 570
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 731
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 318
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 196
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 570
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, miksować do połączenia składników.
Do masy maślanej wsypać suche składniki, dokładnie zmiksować. Dodać utartą marchewkę i esencję waniliową, wymieszać.
Formę keksówkę (10x22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy. Piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Wystudzić na kratce.
W małym rondelku podgrzewać śmietanę, miód, brązowy cukier i masło. Gotować przez minutę, ciągle mieszając. Zestawić z ognia, przelać do miski. Do karmelu stopniowo dodawać cukier puder, energicznie mieszając żeby nie było grudek.
Karmelowym lukrem polać ostygnięte ciasto.