Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z daktyli, który smakiem przypomina popularną masę krówkową. Doskonale sprawdzi się jako składnik deserów. Można dodać go do naleśników, gofrów, omletów na słodko, babeczek, czy ciast. Zrobicie go bez dodatku cukru. Zdecydowanie zdrowszy i smaczniejszy od gotowych kremów ze sklepowych półek.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Daktyle przełóż do szklanki lub miski i zalej mlekiem. Składniki odstaw na całą noc do namoczenia.
Na drugi dzień do daktyli w mleku dodaj masło orzechowe i szczyptę soli. Składniki zmiksuj na gładki krem. Uwaga: jeśli krem wyjdzie za gęsty możecie dodać do niego odrobinę więcej mleka.