Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marmurek borówkowy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Galaretki rozpuszczam i studzę. Spód: żółtka ucieram z cukrem. Mieszam z mąkami i proszkiem. Ubijam pianę, dodaję ją do masy, mieszam. Ciasto rozsmarowuję na blasze wyłożonej pergaminem. Piekę 25 min w 180°C.
Pianka: żelatynę zalewam 1/2 szkl. wody, a gdy spęcznieje, rozpuszczam, podgrzewając. Zostawiam trochę borówek, resztę miksuję na mus. Twaróg mieszam z cukrem i aromatem. Odkładam 1 szkl. masy, resztę łączę z musem.
Biszkopt smaruję konfiturą. Wylewam na przemian obie masy. Dekoruję resztą borówek. Zalewam galaretką. Chłodzę 5 godz.Źródło: Naj