Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Masło,cukry utrzeć dodać po jajku i żółtka.Do śmietany dodać sodę ,aby się zburzyło i wlać do ciasta.Dodać mąkę i zagnieść ciasto.Ciasto podzielić na 11 kawałków ,wałkować cieńkie placki i piec każdy 3-4 min 190st.Jeden upieczony placek skruszyć.(Ja ,by się nie łamały przekrawam na pół każdy i wykładam specjalną podbieraczką układam jeden na drugim).Krem;śmietany schłodzić,ubić z cukrami pod koniec ubijania dodać kwasek cytrynowy.Smarować placki 3-4 łyżkami śmietany.Wierzch posmarować śmietaną i posypać pokruszonym ciastem. Nacisnąć ciasto z góry odstawić na 2 godz . następnie do lodówki na 24 godz