Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry o smaku kokosowym z dodatkiem musu i tartej marchewki są rewelacyjne. Można je podawać z cukrem pudrem, dżemem lub bitą śmietaną. Polecam.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6627
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1261
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 6005
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6627
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1261
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 6005
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową i proszkiem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem i cukrem z wanilią zmiksować, wymieszać z płynnymi składnikami. Następnie dodać pure z marchewki, zamieszać i połączyć z suchymi składnikami.
Do ciasta dodać startą na tarce o średnich oczkach marchewkę i ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.