Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewka z cukinią w panierce"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Marchewki pokrój w talarki. Cukinie pokrój w plastry. Posól i oprósz pieprzem.
Do miseczki wbij jajka, roztrzep widelcem, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami. Do drugiej miseczki wsyp mąkę. Panieruj warzywa, ułożone piętrowo i przebite z jednej strony wykałaczkami w kolejności: cukinia-marchew-cukinia w mące, jajku i znowu w mące.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa – najpierw z tej strony, z której nie wystają wykałaczki, po czym wyjmij je i usmaż z drugiej strony. Posyp serem. Warzywa możesz podać z ulubionym sosem, np. pomidorowym.
porcji. : ok. 25 minut; cena za porcję: ok. 1-1,80 zł.Źródło: Świat kobiety