Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pierwsze : jest bez pieczenia. Po drugie : każdy sobie z nim poradzi. Po trzecie : Jest smaczne i szybkie do zrobienia ( no trzeba poczekać aż się zetnie ).
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 596
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 67
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 596
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 67
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Składniki
Blaszkę średniej wielkości wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć warstwą herbatników. Do garna wlać mleko, dodać masło i wsypać cukier oraz kakao. Zagotować. Gdy mleko się zagotuje wsypać kaszę i energicznie mieszając gotować kilka minut aż kasza zgęstnieje. Gorącą masę wyłożyć na ciastka, wyrównać powierzchnię i wyłożyć drugą część ciastek. W rondelku umieścić składniki polewy i podgrzewać na małym ogniu aż wszystko się połączy a cukier rozpuści. Polewy nie można zagotować. Gotową polewę wylać na ciastka a gdy lekko stężeje posypać posypką. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia a potem kroić między ciastkami.