Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie deserki bez pieczenia. Pokruszone biszkopty, maliny z galaretką pod bitą śmietaną posypane płatkami migdałowymi i bezą. Musisz tego spróbować.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 820
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 820
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Maliny umyj i osusz. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Odstaw do wystudzenia. Na dno pucharków wsyp po 3 łyżki pokruszonych biszkoptów, następnie ułóż maliny. Na suchej patelni, na bardzo małej mocy palnika upraż migdały na lekko złoty kolor, j od czasu do czasu mieszając potrząsając patelnią. Kiedy galaretka będzie już tężeć przełóż do rękawa cukierniczego i napełnij pucharki. Włóż do lodówki na czas przygotowania kremu śmietankowego. W misie miksera umieść mascarpone, kremówkę oraz cukier puder. Ubij na sztywno. Przełóż do rękawa cukierniczego z tylką i wyłóż na stężałą galaretkę. Udekoruj pokruszonymi bezikami i płatkami migdałowymi. Deserki przechowuj w lodówce.
Porada: możesz również użyć mrożonych malin. Dodaj do przesuszonej galaretki, kiedy zacznie tężeć wylej na pokruszone biszkopty.