Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób pyszny makowiec, który jest długo świeży i wilgotny, a to wszystko przez jeden czarodziejski składnik jabłka.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
1. Mak wsypuję do miski, zalewam gorącym mlekiem i odstawiam na godzinę, Po tym czasie odciskam nadmiar mleka a mak mielę w maszynką.
2. 100 g pokruszonych orzechów wsypuję do miski, dodaję kaszę manną oraz proszek do pieczenia, mieszam.
3. Masło miksuję razem z cukrem pudrem, dodając stopniowo żółtka, olej waniliowy, zmielony mak. 4. Następnie cały czas miksując dodaję mieszankę z kaszy manny.
5. Jabłka myję, obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Białka jajek ubijam na sztywno mikserem. Jabłka, ubite białka, rodzynki, dodaję do masy makowej, mieszając delikatnie łyżką. 6. Ciasto przekładam do formy natłuszczonej masłem i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
7. Czekoladę, śmietanę przekładam do rondelka, rozpuszczam. Polewą smaruję wierzch upieczonego ciasta i posypuję orzechami.
8. Ciasto gotowe. 9. Smacznego.