Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten makowiec szybko się robi i jest bardzo smaczny, przepis zapisany wieki temu na skrawku kartki nawet nie wiem skąd czasem się trafi uboga w bakalie masa makowa więc dodaję jeszcze rodzynki, orzechy itd
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1086
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1086
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
masę makową przekładamy do miski, dodajemy, jeśli chcemy dodajemy bakalie, cukier, bułkę tartą i na końcu piane ubitą z białek. Delikatnie mieszamy.
Zagniatamy ciasto z podanych składników. Blachę 25x36cm wykładamy papierem. Ciasto dzielimy na 2 części jedna (ta na spód) może być trochę większa. Więc większa częścią ciasta wykładamy dno formy. Na ciasto wykładamy masę a na wierzch kruszymy resztę ciasta; posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok 50 minut w 180 st
Cukier puder ucieramy z mlekiem i lukrujemy wystudzone ciasto