Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troszkę inny niż zwykle, ale jeszcze smaczniejszy
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Biszkopt- Białka ubijam na sztywna pianę dodając po jednym żółtku i po dwie łyżki cukru. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i dodaję delikatnie do masy jajecznej. Ciasto przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 30 minut. Gotowe studzę. Masa makowa-Wszystkie składniki mieszam i podsmażam na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Mieszam by nie przypalić masy. Studzę, wykładam na biszkopt i ponownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 20 minut. Piekarnik ustawiam na górną grzałkę. Po tym czasie, wyjmuję ciasto i odstawiam by wystygło. Masa śmietankowa-Kremówkę ubijam na sztywno dodając cukier puder i zagęstnik. Ubitą masę wykładam na ciasto. Na wierzch ścieram czekoladę na tarce o dużych oczkach.