Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Luksusowy bigos z ogórków i kindziuka"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 29
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7187
Polecam.
Odsłon: 1759
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 29
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7187
Polecam.
Odsłon: 1759
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Składniki
Pokrój w paski prawdziwki. Gotuj je w osolonym wrzątku przez 15 minut. Następnie osącz i podsmaż na odrobinie masła. Odstaw na bok.
Podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Dodaj posiekane cebule, a gdy się zrumienią – pokrojony kindziuk i kiełbasę. Smaż przez kwadrans na średnim ogniu.
Grzyby, ogórki oraz pomidory dodaj do cebuli z kindziukiem, mieszaj i gotuj razem 10-15 minut. Dopraw pieprzem z młynka i jeśli trzeba, solą. Odstaw na jakiś czas, żeby smaki się przegryzły.
Serwuj na zimno z chlebem lub na ciepło – na przykład z kaszą gryczaną.Źródło: Olivia