Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znacie te chrupiące ciastka? Na pewno! Można je kupić w cukierni. Tylko po co, skoro są bardzo łatwe do zrobienia i przede wszystkim tanie :) Ja je bardzo lubię, z jednej strony słodkie, a z drugiej lekko kwaskowate dzięki dodatkowi soku z cytryny.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7175
Polecam.
Odsłon: 1736
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7175
Polecam.
Odsłon: 1736
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, żółtko, ocet i śmietanę - całość zagniatamy. Składniki lukru dobrze ucieramy. Ciasto rozwałkowujemy, smarujemy lukrem i wykrawamy kwadraty lub inne kształty ciasteczek. Pieczemy ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.