Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste ciasto biszkoptowe, z chrupiącą skorupką na wierzchu i po bokach, do tego wstawki owocowe. Chyba najprostsze i najszybsze ciasto...i moim zdaniem jedno z najlepszych w czasie letnim. ;)
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Ubić jajka z cukrem na jasną, puszystą masę (przez ok. 5 minut). Dosypać przesiane mąki, wymieszać na wolnych obrotach miksera. Dolać olej, ponownie krótko wymieszać. Wylać do tortownicy o dużej średnicy (u mnie 27 cm). Ułożyć na wierzchu owoce. Piec w 160°C przez 1 godzinę i 15 minut.