Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochacie cynamonki, ale brakuje Wam czasu na ich przygotowanie? Mamy dla Was uproszczony przepis na leniwe cynamonki. Kupcie w sklepie gotowe ciasto francuskie lub specjalne ciasto na bułeczki cynamonowe. To już połowa sukcesu! Resztę zrobicie z zamkniętymi oczami.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 236
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 236
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na całej jego powierzchni rozsmaruj miękkie masło.
Cynamon wymieszaj z cukrem. Gotową mieszankę rozsyp równomiernie po całej powierzchni ciasta.
Ciasto francuskie zwiń w rulon wzdłuż krótszej krawędzi. Rulon podziel na 2-3 cm kawałki.
Cynamonki przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Między ciasteczkami zachowaj dwucentymetrowe odstępy.
Jajko wbij do miski i rozkłóć je widelcem. Cynamonki posmaruj rozmąconym jajkiem.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Cynamonki piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia.