Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Leniwa baba drożdżowa"
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Składniki
Drożdże wkrusz do miski. Posyp cukrem i cukrem waniliowym. Wlej olej i mleko, dodaj roztrzepane jajka, posyp mąką. Przykryj, odstaw na 3 godziny w ciepłe miejsce (nie mieszaj składników!).
wymieszaj, dodaj namoczone w wodzie, osączone rodzynki. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
Kruszonka: mąkę, cukier i masło rozetrzyj w palcach. Kruszonką posyp ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 0,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie