Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki serniczek z morelami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem. Następnie posiekaj z masłem oraz cukrem. Kiedy powstaną grudki, dodaj jajko i śmietanę.
Zagnieć ciasto. Formę do tarty wyłóż pergaminem i wylep ciastem. Wstaw je na 20 minut do lodówki.
Utrzyj na gładko wszystkie masy serowej. Rozsmaruj ją na przygotowanym spodzie. Morele umyj, wytrzyj, rozetnij. Usuń pestki.
Połówki moreli (przecięciem do dołu) wciśnij w masę serową. Tartę piecz ok. 40 minut w temperaturze 180 st.
<strong>Jedna porcja zawiera: 245 kcal.</strong>
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina