Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lane faworki cukrowane"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Składniki
jajka, 10 dag mąki, 80-100 ml mleka, cukier puder do posypania, olej do smażenia, sól
Mąkę, żółtka i mleko wymieszaj na gęste ciasto. Białka ubij ze szczyptą soli, delikatnie wymieszaj z ciastem (powinno mieć konsystencję pianki i być troszkę gęstsze od naleśnikowego).
Olej rozgrzej w rondlu. Ciasto wlej cienką strużką przy pomocy lejka, woreczka foliowego lub szprycy. Usmaż. Osącz z tłuszczu, oprósz cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 20 min ilość porcji: 2, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie