Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecież kokosanki to jeden z prostszych przepisów, czyli w sam raz na to cale zabieganie. Nagle mój wzrok przyciągnęły kokosanki czekoladowe, czyli tzw. lamingtony. Nie żebym o nich nie słyszała, nawet parę razy zapisywałam przepis na nie. Wiedziałam, ze podjęłam się zadania ambitnego, a przynajmniej pracochłonnego. No ale nie mogłam inaczej, czasem coś trzeba zrobić i koniec. Dla spokoju ducha, samozaspokojenia.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jajku i aromat/ekstrakt. Make przesiewamy z proszkiem. Do masy dodajemy na przemian mleko i mąkę oraz miód. Ciasto będzie dosyć leiste – takie ma być. Blaszkę średniej wielkości wykładamy papierem do pieczenia i pomagając sobie łyżką rozprowadzamy po niej ciasto. Pieczemy 20 – 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Sprawdzamy patyczkiem. Przed oblewaniem w czekoladzie studzimy.
Masło kroimy w kawałki. Cukier i mleko umieszczamy w rondelku i zagotowujemy. Dodajemy masło i czekamy aż to się rozpuści, na końcu dodajemy przesiane kakao i mieszamy pilnując aby polewa się nie przypaliła. Lekko ja studzimy.
Ciasto kroimy w sześciany lub prostopadłościany. Na talerzyku rozlewamy 1 – 2 łyżki polewy i maczamy w niej taki kawałeczek a następnie „panierujemy” w miseczce z wiórkami. Gotowe ciastka odstawiamy, aby czekolada nieco zastygła.