Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kuleczki migdałowe w kakao"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Kawę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody. Ostudź, wlej likier amaretto, połącz.
Herbatniki i biszkopty pokrusz. Wsyp do miski, wlej kawę, dodaj cukier puder i waniliowy, serek mascarpone i waniliowy, wymieszaj (możesz dodać także startą czekoladę, najlepiej gorzką). Masę wymieszaj, wstaw na kilka godzin do lodówki.
Z masy uformuj kulki, obtocz w kakao. Ponownie schłodź w lodówce.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1,40 zł.
Przepis przysłała Weronika Chilmon z Raciborza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie