Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto mojego dzieciństwa Nazywane plesniakiem a u mnie zazwyczaj kruszonką Idealne na każdą okazję
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Wszystkie produkty wymieszac że sobą i zrobić ciasto. Podzielić na 3 części.
Do 1 z nich dodać 2 łyżki kakao, zagnieść.
3 porcje wlozyc do lodówki na 1h.
Białka z 0,5 szklanki cukru ubić na sztywno i dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.
Jedną porcją ciasta wyłożyć spod brytwanki. Na ciasto wyłożyć warstwę powideł śliwkowych. Zetrzeć na tarce ciemne ciasto, i na nie polozyc pianę z ubitych bialek.Na wierzch zetrzeć białe ciasto.
Piec ok 40-50 min. 180 stopni Piekarnik ustawiony Góra-dół