Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasteczka kakaowe - świetne do zrobienia z dziećmi
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 805
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 805
Składniki
Do misy miksera przełożyć miękkie masło, dodać cukier i utrzeć masło z cukrem przez kilka minut, dodać jajka, jedno po drugim, ucierać dalej ok 2 minut. W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
Zatrzymać miksowanie, zdjąć masę z brzegów miski, dodać suche składniki, i ponownie zmiksować całość na wolnych obrotach, zgarniając ciasto z boków miski. Ciasto zwinąć w folię, zostawić w lodówce na godzinę. Następnie, rozwałkować, wyciąć dowolne kształty i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 10 minut w temperaturze 180 stopni.