Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio kupiłam brzoskwinie duże lecz twarde . I wymyśliłam ciasto z nimi. Takie inne, bo brzoskwinie usmażyłam w maśle.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 77
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 77
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Składniki
Ubić jajka , dodać cukier, dalej ubijać , dodać mąkę i jeszcze chwilkę ubijać. Ubite białka wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Piec w temp 140 stopni około 1 godziny. Sprawdzić patyczkiem czy beza jest sucha. uchylić piekarnik i jeszcze 10-15 minut suszyć. Wyjąć bezę , ostudzić i z papierem wyłożyć na deskę.
W miedzy czasie usmażyć brzoskwinie. Z moich nie dałam rady zdjąć skórki, więc pokroiłam je ze skórką. Wyłożyłam je na podsmażone lekko masło z cukrem i cynamonem. Smażyć brzoskwinie aż wyparuje woda i pozostanie lekki sos maślany. Ostudzić.
Z podanych składników ugnieść ciasto i równomiernie starkować po całej powierzchni blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Upiec na jasnozłoty kolor. Wyłożyć brzoskwinie na upieczone ciasto, przykryć bezą i piec jeszcze około 15-20 minut w temperaturze 150 stopni. Wystudzić , posypać lekko cukrem pudrem z wanilią. Ostudzić i można kroić. Smacznego!!!