Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z owocami i pianką
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 209
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 209
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto: mąkę, masło, żółtka, cukry, śmietanę oraz proszek do pieczenia przełożyć do miski i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta włożyć do lodówki pozostała 1/3 część włożyć do zamrażalnika. Białka ubić na sztywno dodawać partiami cukier puder cały czas miksując. Dodać budyń w proszku i wymieszać delikatnie łyżką. Blaszkę o wymiarze 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto z lodówki rozwałkować lub rozgnieść w dłoniach i wyłożyć dno blaszki. Na ciasto wykładamy owoce a następnie pianę z białek. Na koniec ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażalnika. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni piec przez ok. 50 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!