Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotujecie je bardzo szybko, a potem zjecie z prawdziwą przyjemnością.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Mąkę, proszek, cukier, margarynę, jajko i żółtka posiekać.
Zagnieść szybko ciasto, a następnie rozwałkować i wyłożyć nim dno natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm.
Piec przez 30 minut w temperaturze około 190 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu ciasto ostrożnie wyjąć z tortownicy, pozostawić do wystudzenia, posmarować Nutellą i posypać orzechami lub migdałami.