Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
Ciasto: makę z cukrem pudrem , proszkiem do pieczenia i solą itłuszczem posiekać. Dodać żółtka , jajko , aromat i śmietanę. Ciasto powinno być elastyczne Około 3/4 ciasta wyłożyć do blaszki (20 x 30 cm) , a resztę włożyć do zamrażalnika na kilka minut. W tym czasie ubić pianę i przygotować kruszonkę. Piana: Białka ubić z cukier , dodać sok. Kruszonka: składniki rozetrzeć na małe kawałeczki.
3/4 ciasta wyłożyć na blache, posmarować dżemem, na to zetrzeć pozostałe ciasto, wylać pianę i posypać kruszonką. Piec ok, godziny w dobrze nagrzanym piekarniku (u mnie 170^C grzałki na góre i dół).