Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i.. uwaga! Bardzo uzależniające. Jak się z nimi zacznie, trudno skończyć.
Blacha do pieczenia, widelec, foremka do ciastek
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1161
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1161
Składniki
Maliny wkładamy do garnka, a następnie trzemy na tarce jarzynowej obrane ze skórki jabłka. Dodajemy cukier i smażymy aż sok się wysmaży. (do pół godziny)Na koniec dodajemy cynamon. W tym czasie wkładamy ciasto do zamrażalnika,aby się zahartowało.
Kiedy nadzienie jest już gotowe, wyjmujemy ciasto z zamrażalnika, rozwijamy i wykrawamy kwadraty używając foremki do ciastek.
Na każdy kwadrat nakładamy łyżeczką nadzienie, składamy kwadrat po przekątnej i widelcem sklejamy dookoła. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 220 stopni. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.