Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro Dzień Mamy, zachęcam do upieczenia dla Niej pysznych ciasteczek, które po prostu rozpływają się w ustach.
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 11
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 11
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto (żółtka rozcieramy widelcem)
ciasto powinno tak wyglądać
Ciasto wkładamy do woreczka i dajemy na około 1 godzinę do lodówki Wałkujemy na podsypanym blacie dość cienko wykrawamy części dolne ciasteczek i górne (z dziurką)
dajemy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.
Studzimy przekładamy powidłami polewamy cienkimi strużkami lukru