Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z dżemem truskawkowym
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, dodać pokrojone w mniejsze kawałki masło, posiekać razem. Dodać żółtko, na koniec dodać śmietanę lub jogurt i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok 1 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować pokroić w paski, nie za długie (ok 5x7cm) Na każdym nałożyć nie całą łyżeczkę dżemu i zwinąć w rulonik. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (łączeniem do dołu) i posmarować białkiem. Piec w temperaturze 190st.ok 20 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem