Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na filmowy wieczór lub spotkanie ze znajomymi powinna być smaczna i zdrowa. Świetnym poczęstunkiem są różnego rodzaju wypieki np.: babeczki, wafle czy kruche ciasteczka, którym nie oprze się żaden łasuch. Teraz ciasteczka możesz zrobić sama, a znajomych zaskoczyć ciekawym dodatkiem – chrupiącym ananasem!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Składniki
Do miski wrzucamy miękkie masło i cukier, następnie ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy jajko i ponawiamy czynność, aż wszystkie składniki się połączą. Następnie dodajemy suche składniki czyli mąkę, sól, proszek do pieczenia i miksujemy, aż znikną wszystkie grudki. Do gotowej masy dodajemy kawałki czekolady oraz suszone owoce ananasa. Dobrze sprawdzają się Crispy Natural. (świeży ananas oddaje za dużo wody, dlatego nie nadaje się do tego typu wypieków).
Ciasto formujemy w kulki wielkości śliwki i wykładamy je na blachę pokrytą pergaminem do pieczenia. Ciasteczka urosną, dlatego przy układaniu ich pamiętajmy o zachowaniu odstępów. Tak przygotowane ciastka wkładamy do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika na ok 13 minut. Smacznego!