Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, kruche, idealnie zachowują nadany kształt, nadają się do dekoracji .
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i posiekać a potem zagnieść i uformować kulkę, którą owiniętą w folie spożywczą wkładamy do lodówki na 30min lub do zamrażarki na 15 minut.
Następnie ciasto wykładamy na blat (stolnice) i wałkujemy cienko, podsypując mąką. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopnii
Wycinamy ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia w małych odstępach , bo ciastka trochę pęcznieją a nie rosną na boki. Pieczemy około 7 minut , u mnie piekarnik z termoobiegiem. Studzimy i zabieramy się do dekoracji :) Bardzo dobrze do tego nadają się pisaki Dr Oetkera