Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe kruche biszkopty z fiołkami. Moje pierwsze okazy przydomowych pachnących fiołków.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Wychodzi około 30 sporych biszkoptów. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym. Dodać łyżkę mąki i jajka, dobrze utrzeć. Dalej ucierając porcjami dodawać mąkę. Z gotowej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Kulki przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia w sporej odległości od siebie. Każdą kulkę lekko spłaszczyć, nałożyć fiołki, lub płatki fiołków, lekko je docisnąć. Ja dodałam jeszcze suszone płatki róż.
Biszkopty piec w 160 C około 15-20 minut.