Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krucha tarta budyniowa ze śliwkami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1087
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1087
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Połowę masła posiekaj z 3/4 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę ze szczyptą soli i żółtka. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulę, owiń ją w folię i odłóż na 30 minut do lodówki.
Formę wylep ciastem. Nakryj folią aluminiową i wysyp suchym grochem. Piecz 25 minut w temp. 180 st. Wystudź. Ugotuj budyń w 500 ml mleka. Wystudź, utrzyj z resztą masła i cukru. Śliwki wydryluj, pokrój na ósemki. Ciasto napełnij kremem z budyniu. Na wierzchu ułóż kawałki śliwek. Ozdób ziołami.
12 porcji, czas 45 min; porcja – 260 kcal, cena 1,70 zł.Źródło: Świat kobiety