Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa kremówka dla amatorów ciast i ciasteczek
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Wykonanie ciasta: Margarynę (masło) zetrzeć na tarce, dodać mąkę, smalec i śmietanę. Zarobić ciasto nożem i krótko ręką. Włożyć do lodówki na 2 godziny.
Następnie podzielić na 2 części. Rozwałkować i wyłożyć na blachę. Upiec 2 placki w temp. 200 st.C ok. 30 minut na złoty kolor. Aby ułatwić sobie życie, można po prostu kupić 2 szt. ciasta francuskiego. Smakiem nie ustępuje ręcznie wykonanym plackom.
Wykonanie kremu: Wszystkie składniki ubić trzepaczką (jajko + żółtka + 3/4 szkl. cukru) dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i cukry waniliowe. Wlać na gotujące się mleko. Gdy krem zastygnie, przełożyć placki.