Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka w postaci orzeszków to znany, świąteczny przysmak. Choć są dość czasochłonne w przygotowaniu, ale z pewnością warto poświęcić im czas. Największą zaletą jest z pewnością krem do orzeszków – delikatny, maślany, z nutą kawowo-rumową. Dodatek anyżu nadaje charakterystycznej, korzennej nuty, która idealnie pasuje do Bożego Narodzenia. Z powodzeniem można także zmodyfikować przepis i dodać mielone orzechy, odrobinę mleka skondensowanego czy kakao.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2224
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 360
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2224
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 360
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Składniki
Wszystkie składniki na krem umieść w misie. Połącz je razem za pomocą robota kuchennego lub miksera ręcznego. Masa powinna być dość gęsta i kremowa.
Przenieś krem do orzeszków do rękawa cukierniczego. Napełniaj jedną z połówek orzeszków kremem i złączaj drugą połówką. Gotowe orzeszki odkładaj do miski, a następnie wstaw je do lodówki do całkowitego zastygnięcia kremu. Orzeszki podawaj jako deser lub dodatek do kawy czy herbaty.