Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem cytrynowy z bezą"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Składniki
Pokruszone herbatniki wymieszaj z rozpuszczonym masłem i bułką tartą i taką masą wyłóż dno foremek o średnicy 10 cm. Wstaw do lodówki. Sok z cytryny, cukier, jajka, żółtka i masło podgrzewaj mieszając do uzyskania kremowej masy. Ostudź.
Piekarnik rozgrzej do 180°C i piecz foremki z masą herbatnikową około 10 minut. W tym czasie ubij białka na sztywno. W trakcie ubijania dodaj pozostałe na bezę.
Krem cytrynowy wlej do foremek. Masę bezową przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj wierzch kremu. Piecz jeszcze około 5 minut aż beza się zarumieni. Podawaj natychmiast.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14