Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koszyczki z dżemem"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1049
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1049
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Czas przygotowania: 55 minut, 1 sztuka: 340 kcal. Cena sztuki: 1,20 zł
Ciasto francuskie rozmroź w pokojowej temperaturze. Płaty ułóż jeden na drugim na stolnicy lekko oprószonej mąką. Rozwałkuj. Z placka odetnij pasek ciasta, resztę pokrój na kwadraty.
Foremki do tarteletek (o średnicy 12 cm) posmaruj tłuszczem. Wylep kwadratami ciasta. Dobrze dociśnij je do spodów i brzegów foremek. Dżem porzeczkowy wymieszaj z alkoholem i migdałami. Nałóż do przygotowanych spodów.
Odłożone ciasto potnij na cienkie paseczki. Ułóż z nich krateczki na wierzchach tarteletek. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 20 minut w temp. 190 st.Źródło: Tina