Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Sucharki zmielić następnie wymieszać z kremem czekoladowym. Wykleić spód blachy 25x30 cm. Włożyć do lodówki.
Do mleka wkładamy masło, cukier. Wszystko gotujemy razem. Następnie dodajemy kasze mannę. Jak się już kasza ugotuje to wylewamy jeszcze ciepłą na nasz spód. Czekamy chwilę aby przestygła i wkładamy znowu do lodówki.
Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach letniej wody. Frużelinę przekładamy do garnuszka, dodajemy wodę i podgrzewamy aby zrobiła się bardziej płynna ( dzięki temu będzie nam ją łatwiej rozprowadzić na cieście). Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. W momencie kiedy zacznie nam się frużelina lekko ścinać (gęstnieć) wylewamy na ciasto, które później ponownie wkładamy do lodówki.