Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to pyszna kostka piernikowa z kremem budyniowym. Efektowny deser na zakończenie wyjątkowego wieczoru. Jest w tym zarówno prostota, jak i smak. Samo ciasto jest szybkie do wykonania. Aromat przypraw piernikowych w sposób łagodny łączy się z kremem budyniowym. Moim zdaniem taka kostka sprawdzi się na różnych uroczystościach.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Ciasto piernikowe: Masło rozpuszczam i studzę. Jajka ubijam wraz z cukrem na puch. Dodaję miód i rozpuszczone masło. Miksuję. Dodaję mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia. Miksuję. Całość piekę w kwadratowej formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia przez około 65 minut w 180 stopniach. Studzę. Dzielę na trzy części. Krem budyniowy: 250 ml mleka zagotowuję z cukrem. W pozostałym rozpuszczam mąkę, budynie i żółtka. Dodaję do gotującego się mleka. Mieszam do momentu powstania gęstego budyniu. Studzę. Miękkie masło ubijam na puch. Dodaję zimny budyń. Miksuję na krem. Ciasto przekładam kremem budyniowym. Dowolnie dekoruję. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.