Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenne ciasteczka-Speculoos to świetne, aromatyczne ciasteczka.
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1746
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 95
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1746
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i przyprawy. Dodajemy mleko i masło. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny ( najlepiej na całą noc) Po wyjęciu ciasta wałkujemy na około 5 mm. Wykrawamy foremkami i wykładamy na natłuszczoną blaszkę do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut. Studzimy na kratce. Smacznego ;)