Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopuła malinowo-cytrynowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Składniki
Żelatynę namocz, gdy spęcznieje, rozpuść ją podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną, serkiem oraz sokiem i skórką cytrynową. Do tężejącej masy domieszaj maliny (bez wcześniejszego rozmrażania).
Miseczkę posmaruj wodą, wyłóż folią spożywczą. Nałóż do niej przygotowaną masę. Wstaw do lodówki. Po około godzinie przykryj biszkopcikami i schładzaj jeszcze 3 godziny.
Gotowy torcik wybij z formy. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko. Posmaruj nią wierzch ciasta. Obłóż różowymi ciasteczkami bezowymi.
Czas przygotowania: 20 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 280 kcal. Cena porcji: 1,90 złŹródło: Tina