Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopiec na biszkoptowym spodzie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 56
Składniki
Mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem, wodą, jajkami oraz szczyptą soli. Ciasto naleśnikowe odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut.
W tym czasie przygotuj krem karpatkowy według przepisu podanego na opakowaniu. Dużą patelnię mocno rozgrzej, posmaruj ją cienko olejem. Wylej małą porcję ciasta. Usmaż naleśnik na rumiano z obu stron, tak samo przygotuj kolejne placki. Gotowe zsuwaj na talerz odwrócony do góry dnem. Na paterze połóż biszkoptowy spód. Na środek nałóż ok. 1/4 kremu, formując kopiec. Przykryj go naleśnikami. Każdy z nich cienko posmaruj pozostałym kremem.
Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij spore rozetki na wierzch tortu. Udekoruj owocami.Źródło: Naj