Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe tiramisu"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6620
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6620
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
Kawę rozpuść w 8–10 łyżkach wrzątku, wymieszaj z połową likieru kokosowego. Wiórki kokosowe wsyp na mocno rozgrzaną patelnię, ciągle mieszając, lekko zrumień. Następnie przesyp na talerzyk i odłóż do wystudzenia. Białą czekoladę zetrzyj na tarce o małych otworach.
Twaróg utrzyj ze śmietaną. Dodaj startą czekoladę oraz serek mascarpone. Ubij mikserem na puszysty krem. Wymieszaj go z pozostałym likierem oraz wiórkami kokosowymi
Połowę biszkoptów ułóż na spodzie prostokątnej formy. Skrop połową ponczu kawowego. Przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Na to wyłóż krem. Schładzaj 8 godzin. Przed podaniem wierzch posyp kakao.Źródło: Tina