Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne i niezwykle delikatne naleśniki z dodatkiem mleczka kokosowego ze słodkim kokosowym twarożkiem w środku. To idealny pomysł na deser lub słodki obiad. To jedne z najlepszych naleśników jakie jadłam do tej pory. Spróbujcie koniecznie! Można się w nich zakochać :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1058
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1058
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Twaróg kruszymy i dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego kokosowy serek homogenizowany, śmietankę, wiórki kokosowe oraz ksylitol. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli farsz wydaje się zbyt gęsty, to dodajmy do niego więcej śmietanki kremówki.
Mleczko kokosowe dokładnie mieszamy i odlewamy szklankę. Wlewamy je do rondelka wraz z mlekiem i olejem kokosowym, delikatnie podgrzewamy, a następnie studzimy. Do miski wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe, cukier puder, dodajemy jajka, szczyptę soli oraz ostudzoną zawartość rondelka. Wszystkie składniki miksujemy lub energicznie mieszamy trzepaczką do momentu uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Porcje masy wylewamy na dobrze rozgrzaną i wysmarowaną olejem kokosowym patelnię i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor.
Przed podaniem podsmażmy je delikatnie na oleju kokosowym. Pysznie smakują polane syropem klonowym i posypane wiórkami kokosowymi.