Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowa rolada w cieście herbatnikowym"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Ciasto herbatnikowe: herbatniki pokrusz, posyp kakao, wymieszaj. Masło stop, wlej do herbatników. Mleko mocno podgrzej, wlej do herbatników, wymieszaj.
Rozwałkuj na prostokąt (30 na 20 cm) przez folię spożywczą. Z jednej strony obficie posyp wiórkami kokosowymi, tą stroną ułóż do spodu.
Masa kokosowa: wiórki kokosowe zalej gorącym mlekiem, wymieszaj. Masło utrzyj z cukrem pudrem.
Dodawaj po łyżce wiórków, cały czas mieszając i na koniec wlej alkohol. Masą posmaruj ciasto, zwiń, dob rze dociskając do środka. Mocno owiń folią. Włóż do lodówki, by rolada stwardniała.Źródło: Chwila dla Ciebie